Стремежът да доставим на Украйна един милион снаряда остава политическа цел,

...
Стремежът да доставим на Украйна един милион снаряда остава политическа цел,
Коментари Харесай

Борел: Доставката на 1 млн. снаряда за Украйна остава политическа цел

Стремежът да доставим на Украйна един милион снаряда остава политическа цел, за която продължаваме всеки ден да поставяме старания.

Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел след днешното съвещание на европейските министри на защитата в Брюксел. По неговите думи е допустимо задачата да не бъде реализирана в поставения в началото период до края на първото тримесечие следващата година.

Той се базира на данни на Европейската комисия, съгласно които в Европейски Съюз има производствени благоприятни условия за обезпечаването на тези количества снаряди. Борел разясни, че това демонстрира нуждата правителствата да дават поръчки на заводите, с цел да се произведат въпросните количества. 
 
По неговите думи досега ЕС е извършил към 30 на 100 от задачата си и Украйна е получила към 300 хиляди снаряда. Той добави, че са подадени поръчки за производството на още 120 хиляди снаряда и тези данни непрекъснато нарастват.

Подкрепата за Украйна би трябвало да се преглежда в дълготраен проект. Всички се съгласиха, че би трябвало да създадем повече и по-бързо. Отбелязах, че е спешно военната помощ за Украйна да се увеличи, добави Борел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР